Активні бойові дії на Донецькому напрямку. Поранені бійці ЗСУ та знищені окупанти

Ворог не залишає в спокої позиції українців, наші контратакують.

Минулої доби і до 6.00 12 травня окупанти 50 разів порушили режим припинення вогню, з них 19 разів - із застосуванням важкого озброєння, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Окупанти вкотре, в порушення норм Міжнародного гуманітарного права, близько 20.00 11 травня обстріляли із 120-мм мінометів населений пункт Зайцеве", - наголосили в ООС.

"На Луганщині у районі населених пунктів Кримське, Троїцьке та Новозванівка інтенсивність боїв зростала з настанням темної пори доби.

Більш напружена обстановка склалася на Донецькому напрямку, де цілодобово тривають бої в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кам’янка, Авдіївка, Опитне, Піски", - йдеться у звіті.

"Активні оборонні дії підрозділи Об’єднаних сил вели також в районах населених пунктів Гнутове та Широкине на Маріупільському напрямку", - підкреслили у прес-центрі.

За даними розвідки, знищено 3 та поранено 4 окупантів. Під час бойових дій минулої доби трьох українських військових було поранено. Поточної доби, 12 травня, втрат немає.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...