Але дітям батька не повернеш: Порошенко посмертно нагородив запорізького бійця "Пчьолу"

Г​еннадія Замотаєва нагороджено орденом “За мужність” III ступеню.

Геннадій Замотаєв. Фото: ЖЖ

Нагорода знайшла легендарного запорізького бійця, солдата 37-го окремого мотопіхотного батальйону Геннадія Замотаєва (Пчьолу) вже після його смерті: 23 липня Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким нагородив Геннадія Замотаєва орденом “За мужність” III ступеню, повідомляють Патріоти України.

В Указі немає примітки “посмертно”, адже, скоріше за все, коли подавалися документи на нагородження, Геннадій Замотаєв був живим. Боєць помер вдома, уже після демобілізації, 12 березня цього року. За рік до того Пчьола пережив важке поранення:позашляховик, в якому він знаходився, підірвався на міні. Життя бійцю рятували лікарі Дніпровського військового шпиталю: вони тоді провели унікальну операцію і поставили солдата на ноги. Але смерть наздогнала його у мирному Запоріжжі.

Геннадій Замотаєв добровольцем пішов на фронт ще 2014 року. Удома в нього залишилися чотири дитини. Старший син Дмитро Замотаєв професійно займається боксом. Під час Європейських ігор 2015 року, що відбувалися за два місяці після того, як його батько був поранений на російсько-українській війні, хлопець на церемонії нагородження медалями не повернувся в сторону прапору Росії під час виконання гімну,продемонструвавши своє ставлення до країни-агресора.

Саме Дмитру необхідна батьківська нагорода, вважає побратим Геннадія Замотаєва, в.о. начальника зв'язку батальйону Олексій Петров. “Дуже вірю в те, що хлопчик може впоратися з такою втратою і знову заблищати на світовій арені боксу”, - додав він.

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...