Американський експерт назвала країни, які постачають Україні летальну зброю

Stratfor: "США і" великі "держави ЄС не будуть постачати Україні летальну допомогу, якщо Росія не піде на ескалацію конфлікту".

Лорен Гудріч. Фото: Stratfor.

Литва, Чехія і Угорщина надають Україні те, що можна вважати летальною військовою допомогою. Таку думку висловила старший аналітик по Євразії та країнах колишнього СРСР приватної американської аналітично-розвідувальної компанії Stratfor Лорен Гудріч, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вона зазначила, що летальна військова допомога вплинула б на ситуацію на Донбасі.

"Тим не менш, вже зараз є кілька країн, які надають Україні те, що можна вважати летальною військовою допомогою. Литва і Чехія продають вам стрілецьку зброю і амуніцію, Угорщина продала танки Т-72 третій стороні, а Польща пообіцяла допомогу, але поки невідомо де вона", - говорить американський аналітик.

"США і "великі" держави ЄС не будуть постачати Україні летальну допомогу, якщо Росія не піде на ескалацію конфлікту. Це пов'язано з тим, що США і європейські держави ведуть діалог з Росією з багатьох питань, крім України. Вони не хочуть переходити через умовну "червону лінію", - стверджує Гудріч.

"Разом з тим, крім допомоги летальною зброєю, потрібно враховувати факт підготовки фахівцями НАТО українських солдатів. Це підвищує професіоналізм ваших військових, і за останні два роки їх рівень значно зріс. Так що справа не тільки в озброєнні, військова підготовка також дуже важлива. Зараз українські військові можуть виконувати ті завдання, з якими б вони не впоралися два роки тому", - заявляє аналітик Stratfor.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...