Американський експерт розповів, як змусити Росію відступити з України

Посилення санкцій проти РФ та поставки летальної зброї Україні змусять окупанта змінити свою політику щодо окупованого Донбасу.

С.Бланк. Фото: Радіо Свобода

Поставки летальної зброї Україні і посилення санкцій проти Росії можуть змусити РФ змінити свою політику щодо окупованого Донбасу, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

Таку думку висловис експерт Американської ради із зовнішньої політики (AFPC) Стівен Бланк.

"Думаю, підхід Росії може змінитися з погіршенням для неї військової ситуації навколо України - коли Сполучені Штати і Європа нададуть Україні озброєння і його розгорнуть, а не сховають на складі, як Javelin (як на мене, в цьому немає ніякого сенсу). Також я вважаю, що продовження тиску на Росію, який обмежує її можливості, велика підтримка України, продовження і, якщо потрібно, розширення санкцій будуть змушувати Росію передумати", - упевнений експерт.

Також важливу роль відіграє реформування країни і зростання економіки України, що зменшить вплив Росії на ситуацію.

"Я б хотів побачити, що Україні постачають більше озброєння, яке вона може розгорнути, бачити більше тиску на Україну, щоб вона реформувалася, і більше тиску на Росію, щоб вона повністю прибралася з України. Особисто я незадоволений, однак, об'єктивно кажучи, зараз ситуація краща, ніж чотири роки тому ", - резюмував Бланк.

Опублікував: Інна Мартинчук

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...