Американський генерал розповів, як краще захищати українське узбережжя

Необхідні командний контроль та спільне бачення, яке б поділяли всі країни Чорного моря: Румунія, Болгарія, Туреччина, Грузія та Україна.

Бен Ходжес. Фото: Голос Америки.

Україні для захисту своїх берегів на Чорному та Азовському морі потрібні нові кораблі, міжнародна підтримка і грамотна підготовка особового складу флоту. Про це розповів генерал США у відставці Бен Ходжес, передають Патріоти України.

"Запровадження нових санкцій проти тих російських посадовців, які хоч якось пов’язані з цим нападом на українські кораблі та захопленням моряків, доцільне і важливе. Думаю, ВМС України мають отримати пріоритет модернізації, повинні мати окремий бюджет, а також отримати ресурси для захисту українського узбережжя та щоб гарантувати свободу судноплавства в Азовському та Чорному морях", - зауважив Ходжес.

Крім того, за його словами, крім кораблів, Україні потрібна кооперація з сусідами по Чорному морю. "Щоб ВМС могли захищати узбережжя, їм потрібні відповідні платформи - кораблі. Але також необхідні командний контроль та спільне бачення, яке б поділяли всі країни Чорного моря: Румунія, Болгарія, Туреччина, Грузія та Україна. Також потрібно поліпшувати боєздатність, щоб Україна могла захистити себе та своїх моряків. Але це також стосується інституції військово-морських сил: навчання офіцерів та культури, яка гарантує, що моряки готові та мають необхідне оснащення", - підкреслив генерал.

Джерело: Апостроф

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...