​Анатолій Гриценко розповів про долю Саакашвілі у разі своєї перемоги на президентських виборах

Кандидат в президенти заявляє, що з Михайлом Саакашвілі вчинили абсолютно грубо та незаконно

Лідер партії «Громадянська позиція» та кандидат у президенти Анатолій Гриценко пообіцяв у разі своєї перемоги на вибораз відновити українське громадянство екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якщо той захоче повернутися в Україну. Про це Гриценко заявив в ефірі Радіо НВ, зазначають Патріоти України.



«Якщо Михайло Саакашвілі захоче повернутися в Україну, я відновлю йому українське громадянство. Я вважаю, що з ним вчинили абсолютно грубо, незаконно. Не повинна держава легко давати і легко ось так от забирати паспорт. Але повторюю, це буде бажання Михайла Саакашвілі», — сказав Гриценко.



Нагадаємо, у минулому році Міхеіл Саакашвілі, який перебуває у Нідерландах після процедури реадмісії Україною, заявив, що хоче повернутись до Грузії та «очистити своє ім'я у суді».



Перебуваючи в Україні, Саакашвіл був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими «грошима Курченка». Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ.



12 лютого 2018 року Михайло Саакашвілі затримали у Києві. Згодом прикордонники повідомили, що його повернули до країни попереднього перебування, тобто, до Польщі за процедурою реадмісії. Через два дні політик заявив, що отримав посвідчення особи в Нідерландах.



У березні Генеральна прокуратура повідомила, що призупинила кримінальне провадження стосовно лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.



Нагадаємо, 10 вересня 2017 року екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.
Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були п'ять діючих народних депутатів. 4 листопада стало відомо, що Саакашвілі сплатив штраф за прорив кордону.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...