"Армада" НАТО штурмує "Російське озеро": Група кораблів Альянсу зібралася в Чорному морі, стало відомо, які і для чого

Офіційна позиція - для забезпечення безпеки у регіоні. Конкретних місій буде кілька

Кораблі SNMCMG2 під час переходу Босфору 19 лютого 2019-го року

До Чорного моря зайшли кораблі НАТО з 2-ї постійної протимінної групи НАТО – SNMCMG2 та ракетний есмінець Військово-морського флоту США USS Donald Cook (DDG 75) класу Arleigh Burke, повідомляють Патріоти України з посиланням на турецьке Yörük Işık.

В складі SNMCMG2 зараз перебувають – корабель комплексного забезпечення Військово-морських сил Німеччини FGS Werra(A514), мінний тральщик Військово-морських сил Туреччини TCG Akçakoca (M268), мінний тральщик ВМС Болгарії BGS Tsibar (32) та мінний тральщик ВМС Румунії ROS Lt Lupu Dinescu (F-25).

Флагманом 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2) FGS Werra(A514) напередодні завітав до Стамбулу, після чого сьогодні разом з TCG Akçakoca (M268) здійснив перехід до Чорного моря, де очікуються їх участь у військово-морських навчаннях НАТО поблизу Болгарії.

Також сьогодні через протоку Босфор вже пройшов американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG 75) класу Arleigh Burke, котрий очікують у Одесі. Це його другий візит у 2019-у році, попередній відбувався з 19 по 29 січня.

Під час минулого візиту USS Donald Cook (DDG 75) завітав до Грузії де разом з Берегової охороною цієї країни провів спільні тренування.

USS Donald Cook під час переходу Босфору 19 лютого 2019-го року Фото: reuters

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...