Армія України проти армії РФ: Генерал пояснив, хто сильніший

Ілюстрація: pubex.pro

З точки зору людського фактора сьогодні українська армія перевершує російську. Таку думку "Обозревателю" висловив голова Наглядової ради Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на прохання порівняти якісні характеристики армій України та РФ, він зауважив: "Щоб ідеально порівняти, треба виставити одну роту і другу, і перевірити їх за всіма показниками. Ми такого зробити не можемо. Але, з огляду на ситуацію, що зараз склалася на фронті, я б зробив кілька висновків".

"Головний фактор - людський. Це військовослужбовець, офіцер, генерал. Тому я можу сказати, що наш солдат або офіцер не гірше російського - це однозначно", - підкреслив Уманець.

У цьому контексті він звернув увагу на мотивацію воюючих по обидва боки лінії розмежування. Мотивація українських військовослужбовців надзвичайно висока, оскільки вони захищають свою державу. "А що захищають росіяни, яка ідея рухає ними - не зовсім зрозуміло. І з часом ця проблема стане ще більш очевидною, тому що, коли немає ідеї, воювати складніше", - переконаний генерал.

Він також додав, що "основна маса тих, хто воює проти нас" - випадкові люди, мотивація яких також зрозуміла.

Другий критерій, за яким генерал порівняв дві армії - бойова техніка. Він уточнив: "Ми не говоримо про бандитську техніку". "Я не виключаю, що в російській армії використовується техніка різного призначення п'ятого покоління, "вистрілив і забув". У нас цієї техніки, на жаль, поки немає, наша техніка в основному третього покоління, застаріла", - визнав він.

У цьому контексті Уманець як голова Наглядової ради Асоціації підкреслив: "Наші керівники дуже повільно організовують роботу з модернізації та постачання техніки на фронт. За 3,5 року ми дуже мало поставили техніки - модернізованої і особливо нової. Просто щось шаманили, щось ремонтуємо солдатськими руками".

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...