"Армійське керівництво хоче приховати правду про Іловайський котел": Адвокат Без'язикова пояснив, чому СБУ взялась за його підопічного

Без’язикова переслідують на замовлення вищого армійського керівництва, вважає адвокат.

Скріншот

Переслідування полковника Івана Без’язикова, якого підозрюють у співпраці з терористичною організацією "ДНР", могло ініціювати вище армійське керівництво для того, щоб приховати правду про Іловайський котел та інші прорахунки у 2014–2015 роках. Таке припущення на прес-конференції висловив адвокат Без’язикова Олег Веремієнко, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що аргументи прокуратури щодо того, що нібито Без’язиков співпрацював у полоні з "ДНР", не витримують критики. Адвокат пояснив, що російську військову форму без розпізнавальних знаків, а також зброю без набоїв його підзахисному видали в полоні для того, щоб спробувати завербувати іншого полоненого – підлеглого Без’язикова на прізвище Косинський. Веремієнко наголосив, що спроба вербування не вдалася, а залучили Без’язикова до неї під загрозою розправи.

Також він додав, що не варто довіряти свідку, який вказав, що Без’язиков добровільно співробітничав із терористами, оскільки є десятки людей, які були в полоні, і які готові посвідчити про невинуватість його підзахисного.

На думку адвоката, є певні політичні сили, впливові особи, які були не зацікавлені у поверненні Без’язикова живим із полону. "І вони дуже сильно засмутилися, коли він повернувся, оскільки він бачив Іловайський котел на власні очі, і його покази як старшого офіцера в цій справі (про Іловайський котел – ред.) є дуже важливими, як і покази інших офіцерів і 30-ї бригади, і 8-го армійського корпусу, й інших підрозділів, які були там. Тому що вже зараз переписують історію: кого там не було – тих нагороджують, підвищують у званні. А хто там справді був – про них забули.

Я не можу звинуватити когось конкретно, але це ті люди, які покинули наших солдатів у котлі і втекли, і саме вони стоять за цим переслідуванням. І я не виключаю навіть підкупу цими особами чиновників із прокуратури, СБУ для того, щоби можливо навіть фізично знищити полковника Без’язикова", – сказав адвокат у відповідь на запитання щодо мотивів слідства переслідувати Без’язикова.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...