"Астанавітєсь!": Янукович подав заяву до ГПУ про держпереворот в Україні

Екс-легітимний звинуватив в державному перевороті в Україні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мера Києва Віталія Кличка і генпрокурора Юрія Луценка.

В.Янукович. Фото: 112. Україна.Екс-президент України Віктор Янукович подав до Генеральної прокуратури України заяву про державний переворот в Україні. Про це сьогодні біля Оболонського райсуду Києва повідомив його адвокат Віталій Сердюк, пишуть Патріоти України з посиланням на "ГОРДОН".

"У межах цієї заяви буде з'ясовано всі факти, що передували ситуації, яку ми зараз маємо в Україні. Це війна, це втрата територіальної цілісності, це й інші негативні наслідки, які має держава через ті події, які відбувалися на Майдані", – сказав він.

За словами захисника, документ подано 20 червня 2017 року, його підписав сам Янукович.

Сердюк розповів, що екс-президент прямо звинувачує в держперевороті нинішніх міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мера Києва Віталія Кличка і генерального прокурора Юрія Луценка.

Відповідаючи на питання про президента України Петра Порошенка, адвокат зазначив, що висновки про його причетність до держперевороту має зробити слідство.

Януковича обрали президентом України у 2010 році. Після масових антиурядових протестів у центрі Києва втік до Росії в лютому 2014 року.

В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Кримінальне провадження за обвинуваченням Януковича в державній зраді розглядає Оболонський райсуд Києва. Адвокати екс-президента вийшли з судового процесу.

Сьогодні стало відомо, що захист Януковича подав заяву про неможливість здійснення правосуддя в Оболонському райсуді Києва.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...