"Астанавитесь!": Янукович поскаржився до Європейського суду з прав людини на заочне правосуддя в Україні

Адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив, що його підзахисний поскаржився на недотримання в Україні права на доступ до правосуддя.

Віктор Янукович. Фото:http://dt.ua/

Екс-президент України Віктор Янукович підписав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), у якому поскаржився на українське правосуддя. Про це в ефірі телеканалу Еспресо.TV заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, передають Патріоти України.

"Викладено скарги на недотримання права на доступ до правосуддя і... викладено скарги на незаконність спроб заочного засудження", – пояснив він.

За інформацією Сердюка, позов підписано й передано до ЄСПЛ його англійськими колегами.

Як відомо, 17 січня 2017 року генпрокурор повідомив, що Головна військова прокуратура отримала від ООН фотокопії заяви Януковича з проханням ввести в Україну війська РФ. Наступного дня документ було опубліковано в ЗМІ.

20 січня Печерський суд Києва дав дозвіл на заочне досудове слідство у справі про державну зраду колишнього президента.

14 березня Генеральна прокуратура України передала справу Януковича до суду.

28 березня колегія Апеляційного суду Києва ухвалила рішення, що кримінальне провадження за обвинуваченням Януковича в державній зраді розглядатиме Оболонський райсуд Києва. 11 квітня в Оболонському суді визначили склад суду, який розглядатиме справу.

У відеозверненні Генерального прокурора України Юрія Луценка заявлено, що в судовому процесі щодо справи Януковича будуть дотримані всі права підсудного.

Луценко нагадав, що судовий процес розпочнеться 4 травня.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...