"Астанавитесь" з Ростова не почули: Столичний суд за вимогою ГПУ заарештував майно Януковича

Арешт наклали на цінні папери, емітовані "Промінвестбанком", власником яких є екс-президент-втікач.

Віктор Янукович. Фото:Газета.ру

Столичний суд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури щодо арешту майна втікача Віктора Януковича. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на ухвалу, оприлюднену в Єдиному державному реєстрі судових рішень, зазначають Патріоти України.

Військова прокуратура розслідує факти планування, підготовки і ведення Росією війни проти України, вчинення дій з метою зміни меж держкордону, підбурювання українських військовослужбовців до вчинення держзради, організації диверсій і незаконного переправлення осіб через українсько-російський кордон.

Під час досудового розслідування у слідчих виникла потреба в накладенні арешту на цінні папери, емітовані "Промінвестбанком", аби попередити можливість їх відчуження.

Власником цінних паперів є уродженець Єнакієвого Донецької області, котрий офіційно перебуває під підозрою із 28 листопада 2016 року. В рамках вказаного кримінального провадження генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру в держзраді Віктору Януковичу.

Як відомо, мажоритарним акціонером "Промінвестбанку" є російська державна корпорація ВЕБ, яка володіє 99,7% акцій банку. Решта 0,3% акцій розподілена між 21 особою, серед яких із 1995 року є і Янукович.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...