"Атмосфера ненависті": Портников розповів, на що окупанти перетворили Крим

В окупованому Росією Криму зростає атмосфера ненависті до кримських татар. Таку думку висловив український журналіст Віталій Портников, коментуючи скандал із проросійською організацією "Рада кримських татар", яка покликана імітувати заборонений Меджліс, повідомляють Патріоти України.

"Рада кримських татар" звернулася до Сергія Аксьонова з проханням про вилучення зі шкільних програм підручника з історії півострова, який подає кримських татар як народ-посібник гітлеризму. І кримська влада пішла назустріч своїм призначенцям — бо інакше весь красивий медовий міф про "дружбу народів" у незаконно анексованому Криму був би знову вимазаний дьогтем ненависті", — розповів він.

Портников нагадав випадок, коли генеральний консул Росії у Сімферополі Володимир Андрєєв радив ветеранам Другої світової війни не ходити на прем'єру фільму "Хайтарма", присвяченого життю двічі героя Радянського Союзу, кримського татарина Амет-Хана Султана.

"Хіба простий чиновник зважився б на такий демарш, якби не знав, що його демонстративна готовність образити цілий народ і виправдати геноцид викличе захват у начальства, що ця готовність відображає переконання керівництва Російської Федерації? Книжку, звичайно, можна вилучити зі шкіл. Але що робити з атмосферою ненависті, якою перенасичене сперте повітря Криму?" — наголосив журналіст.

Джерело: Крим.Реалії

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...