Авакова зібралися прибрати через суд

Автором позовної заяви проти голови МВС є Халагера Олена Анатоліївна, яка є співвласником адвокатського об'єднання "Айлекс".

Авакову загрожує звільнення? Фото: Фейсбук.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов з вимогою визнати дії і бездіяльність прем'єра Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова незаконними. Про це повідомляє прес-служба суду, передають Патріоти України.

Зокрема, позивач просить встановити невідповідність Авакова вимогам до членів уряду. Позивач також просить визнати, що відсутність контролю за діяльністю глави МВС з боку прем'єра є протиправною бездіяльністю, і зобов'язати Гройсмана подати до ВР подання на звільнення Авакова.
На даний момент питання про відкриття провадження в адміністративній справі ще не вирішене. Як пише телеграм-канал The INSIDER Ukraine, згідно з даними реєстру, автором позовної заяви є Халагера Олена Анатоліївна, яка є співвласником адвокатського об'єднання Айлекс. Другим співвласником його є член Ради Громадського Контролю ГБР Ростислав Попович.
«Згідно з аналізом кандидатів в РГК ГБР, який оприлюднив Гліб Канівський, Попович висувався від "Укропу" на місцевих виборах в 2015, був головою ДВК від «Радикальної партії Ляшка» також в 2015", - йдеться в повідомленні.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...