Бачо Корчілава: "Якщо партія Саакашвілі переможе в Грузії, грузинська команда поїде разом з ним" (відео)

Екс-прес-аташе Грузії в Україні називає Міхеїла Саакашвілі однією з основних фігур в грузинській політичній ситуації.

Бачо Корчілава. Скріншот.

В разі перемоги партії "Єдиний національний рух" Міхеїла Саакашвілі на парламентських виборах у Грузії частина грузинської команди поїде за ним. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів прес-аташе Грузії в Україні (2005-2010 рр.) Бачо Корчілава, передають Патріоти України.

"Швидше за все, все йде до того, що парламент (Грузії, - ред.) буде двопартійними, буде представлена партія Саакашвілі і партія Іванішвілі. Третьої сили вже не буде ніякої. Як буде складатися конфігурація влади, нікому невідомо, але за всіма опитуваннями, обидві партії йдуть майже врівень. Саакашвілі зараз впливає на вибори в Грузії", - розповів Корчілава.

За словами екс-прес-аташе Грузії в Україні, Деканоідзе цілком може виїхати з Саакашвілі в разі його перемоги.

"Ця ситуація більше гіпотетична, у разі, якщо партія Саакашвілі виграє вибори, то це цілком можливо. Тому що ми розуміємо, що тут проти Деканоідзе починається велика кампанія з дискредитації, це перший момент. А другий момент, навіть якщо партія не виграє, то він піднімає вартість акцій шефа Нацполіції, тобто Деканоідзе", - говорить він.

Корчілава також розповів, хто, на його думку, залишиться в політичному житті України, а хто піде за Саакашвілі до Грузії.

"Я думаю, що дехто поїде, а дехто залишиться, тому що багато з тих, хто приїхали працювати разом з Саакашвілі, показали досить хороші результати. Немає вже міністра охорони здоров'я, він, Квіташвілі, швидше за все, з'явиться в Грузії. А що стосується колишнього заступника генпрокурора Сакварелідзе, він, швидше за все, залишиться в Україні", - зазначив Корчілава.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...