"Багато кандидатів у президенти, виступаючи за мир, насправді пропонують капітуляцію", - Смешко

Екс-глава СБУ повідомив, що перед нинішніми президентськими виборами його партія "Сила і Честь" планувала підтримати когось із кандидатів, але відмовилась від цієї ідеї.

Ігор Смешко. Фото: smeshkopresident.com.ua.

Чверть кандидатів у президенти України має стійкі зв'язки з РФ. Про це 4 березня в інтерв'ю телеканалу "Перший Західний" сказав перший військовий аташе незалежної України у США, екс-начальник Головного управління військової розвідки Міноборони, колишній голова Служби безпеки, Надзвичайний і Повноважний Посол, доктор технічних наук, генерал-полковник, кандидат у президенти України Ігор Смешко, передають Патріоти України.

"Із 1992 року до 2005 року я працював у зовнішній воєнній розвідці й на керівних посадах, керуючи розвідувальним співтовариством нашої країни. Безумовно, я дуже багато знаю про політиканів. Мене це не тішить. Можливо, я знаю про них більше, ніж вони самі про себе хочуть знати і пам'ятати. Але все це закрито грифом "таємно". Свої знання я отримав на службі у держави", – зазначив він.

Він додав, що на президентських виборах 2010 року він не голосував за жодного з кандидатів. "Більше того, я сказав: хто б не був обраний із цих претендентів – до кінця терміну не добуде. У січні 2013 року, за рік до Майдану, на конференції, яку проводив НАТО в Києві, я сказав, що ми на порозі другого кривавого Майдану. Усі були здивовані", – розповів він.

Смешко повідомив, що перед нинішніми президентськими виборами його партія "Сила і Честь" планувала підтримати когось із кандидатів. "Після переговорів ми побачили, що нема кому підставити плече. Люди, які зараз ідуть у президенти, не мають стратегічного бачення. Вони не мають стратегії, плану, архітектури того, що вони хочуть будувати. Вони знову хочуть просто прийти до влади. Знаючи їх і їхнє найближче оточення, у мене не було іншого виходу, як зробити крок уперед. Держава втратила керованість. Конституція попирається. Серед цих кандидатів є люди, які мають сталі зв'язки з керівництвом РФ і деякі з них не приховують свою проросійську орієнтацію. Я б сказав, що це четверта частина людей серед кандидатів, які, виступаючи за мир, насправді пропонують капітуляцію", – зазначив Смешко.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...