Байден привіз до Києва важливу інформацію: Питаннями України в Білому домі займатиметься не Трамп, - політолог

Дональд Трамп доручить вести справи Києва віце-президенту Майку Пенсу або новому голові Державного департаменту Рексу Тіллерсону.

Дональд Трамп. Фото: ВВС.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден нещодавно відвідав Київ, щоб проконсультувати українське керівництво про те, як слід вести справи з новою адміністрацією Дональда Трампа. Таку думку під час свого інтерв'ю висловив голова Центру громадських відносин Євген Магда, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Пресу України".

Він зазначив, що новий президент США Дональд Трамп не буде особисто займатися питаннями України. Він доручить вести справи Києва віце-президенту Майку Пенсу або новому голові Державного департаменту Рексу Тіллерсону. Тому Джозеф Байден і прилітав до Києва, щоб розповісти про цих людей, яких він давно і добре знає.

Магда нагадав, що позиція Джозефа Байдена з приводу продовження санкцій проти Росії є позитивною, він переконаний, що вони повинні діяти до тих пір, доки Кремль не виконає Мінські угоди. Раніше українські дипломати переконали керівництво США і Європейського союзу, що питання зняття санкцій можна розглядати тільки в контексті виконання мінських угод російською стороною.

Крім того, експерт заявив, що частина санкцій щодо Росії була введена президентом Бараком Обамою, але є і санкції за які проголосував Конгрес. Рішення Барака Обами Дональд Трамп може скасувати, однак це навряд чи відбудеться на початку його президентства. Тому тема санкцій в американсько-російських відносинах залишається на порядку денному, незважаючи на зміну адміністрації в Білому Домі.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, коли президент України Петро Порошенко зустрінеться з новим главою Білого дому Дональдом Трампом.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...