"Банд*ровцы из Константинополя": Стало відомо про нову поразку РПЦ (відео)

Спроби Кремля вдарити по Православній церкві України створенням власного диптиха провалилися. Константинопольський патріархат не пішов на поводу в Москви. Про це в ефірі ObozTV заявив релігієзнавець Ростислав Мартинюк, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Росія спробувала створити свій диптих через те, що вселенський патріарх Варфоломій визнав Україну і діє не так, як хочеться Москві.

"І коли на десятиліття інтронізації Кирила Гундяєва приїхав олександрійський патріарх, другий за вірою, Іоанн Десятий, то йому сказали: "Святійший Олександре, тепер ви наш перший патріарх, адже Варфоломій – турецький бандерівець". Тільки Іоанн теж виявився з бандерівським характером і відповів: "Вибачте, я такого робити не буду, давайте жити як жили", – розповів Мартинюк.

Релігієзнавець нагадав і про заяву глави РФ Володимира Путіна, яка прозвучала на цьому ж святкуванні. Президент Росії сказав, що РФ нібито що є сили захищатиме православних по всьому світу.

"Оцініть вираз: на канонічній території РПЦ. Де ці території? Як може відправлятися канонічність поза територією РФ – незрозуміло. Але він це сказав і це була погроза Україні. І ми повинні зважати на неї. Можливо, до мінського процесу включать якісь релігійні теми", – підсумував він.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...