Барви сонця і неба: Сьогодні в Олімпійському селищі урочисто піднімуть український прапор

Церемонія підняття прапорів символізує готовність олімпійців країни до участі в Іграх.

Олімпійське селище. Фото: zik.ua.

Державний прапор України піднімуть в Ріо-де-Жанейро в 23.30 за київським часом. Урочиста церемонія в Олімпійському селищі відбудеться за участю спортсменів, тренерів, офіційних осіб і керівників НОК, після чого протоколом передбачено обмін символічними олімпійськими сувенірами, пишуть Патріоти України з посиланням на Діалог.

Церемонія пройде в суворій відповідності з правилами, і триватиме рівно 30 хвилин.

"Згідно протоколу церемонії, в обов'язковому порядку прозвучать гімни країн. З офіційним привітанням до учасників Ігор виступить мер Олімпійського селища Ріо", - підкреслюється в повідомленні Національного олімпійського комітету України.

Тридцятихвилинна церемонія одночасно збере в Олімпійському селищі різні за кількістю команди олімпійців з різних континентів.

Недільного вечора 31 липня разом з прапором України в Олімпійському селищі під час урочистої церемонії будуть підняті і прапори Уругваю, Ірану, Болівії і Кайманських островів.

Церемонія підняття прапорів, як пояснили в НОК - символізує готовність олімпійців країни до участі в Іграх.

Варто нагадати, що Олімпійські ігри 2016 пройдуть з 5 по 21 серпня. Україну на Олімпіаді в Ріо представлятимуть 206 спортсменів.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...