"Батіг" для Суркова: Стало відомо, який "сюрприз" Волкер приготував для Москви

Фото: unn.com.ua

Під час чергової зустрічі спецпредставника США по Україні і помічника президента Росії Курт Волкер може скористатися своєрідним "батогом". Таку думку "Обозревателю" висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, повідомляють Патріоти України.

Експерт звернув увагу на те, що зустріч Волкера і Суркова запланована на 26 січня, в той час як оприлюднення санкційних списків щодо осіб з оточення президента Росії Володимира Путіна відбудеться кількома днями пізніше - 29 січня.

"Як це вплине на хід переговорів?" - запитав журналіст. "Зрозуміло, це буде тим батогом в руках Волкера, який він спробує використовувати. Поки списки не опубліковані, є можливість цей список або дещо скоротити, або дещо розширити, або поміняти місцями якісь прізвища. Це досить серйозний предмет переговорів", - відповів експерт.

За його оцінками, за допомогою цього інструменту "Волкер може спробувати отримати щось натомість". Разом з тим Мельник підкреслив: "Списки - це тільки один з факторів. У поточному році очікується низка інших досить серйозних подій, які можуть досить істотно вплинути на російську політику. Зокрема, щодо розслідування катастрофи пасажирського літака "Боїнг" над Донбасом".

Відносно зустрічі Волкер-Сурков 26 січня він спрогнозував: "Це далеко не остання і не вирішальна зустріч. Я був би радий помилитися". У цьому контексті він нагадав про те, що свого часу російська сторона заявила про те, що згодна з 3 з 29 пропозицій США по Донбасу. "При такому розходженні в поглядах сторін ні про який компроміс говорити не доводиться", - констатував Мельник.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...