​Бацька в шпагаті: Лукашенко заявив, що не братиме платні за розміщення військових баз Росії на теренах Білорусі

Йдеться про малопотужні об’єкти, котрі країна змушена вже терпіти. Жест доброї волі має «підсластити пілюлю» Москві через відмову у розміщенні потужних військових базах, котрі будь-якої миті можуть почати «рятувати» Білорусь «зеленими чоловічками».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не буде брати гроші за розміщення російські військові об'єкти на території держави. Про це Лукашенко заявив на зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляють Патріоти України з посиланням на державне інформаційне агентство БЕЛТА.

За словами Лукашенка, в Білорусі є два російські військові об'єкти і Росія нічого не платить білоруській стороні за їх розміщення. Лукашенко зазначив, що через рік треба буде укладати нову угоду.

"Мы с вас копейки и впредь не возьмем, даже если вы налоговый маневр не отрегулируете, пусть будут у вас эти деньги. Но за базы мы с вас копейки не возьмем, потому что это общая наша безопасность", - сказав Лукашенко.

При цьому він дорікнув РФ в тому, що, коли обговорюється питання про те, щоб "підставити плече Білорусі" в плані деяких видів озброєння, російська сторона говорить, що це дорого і неможливо.

"С намеком - надо купить. На что я публично сказал: "Вы что, хотите, чтобы я купил у вас автомат Калашникова, чтобы вас защищать? Если у вас возможностей больше, поддержите сейчас белорусскую армию". В конце концов, приняли решение, будем покупать, что поделаешь, я имею в виду самолеты", - зазначив Лукашенко.

Також Лукашенко заявив, що Білорусі і РФ "вистачає противників, а, може, навіть ворогів", але в першу чергу їм треба рятувати "славянский мир, славянскую цивилизацию".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...