Бацька "вильнув хвостом" перед Києвом: Офіційний Мінськ погодився обміняти свого шпигуна на заарештованого українця

На щастя, Україна мало кого запропонувати на обмін. Адже незважаючи на слабку доказову базу, витягти українського журналіста з в’язниці білоруського КДБ через чесне розслідування та суд надії майже не було.

Україні можуть передати журналіста "Національного радіо" Павла Шаройко, який був затриманий в листопаді 2017 року у Білорусі за підозрою в шпигунстві, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Белорусский партизан". Відзначається, що нібито було досягнуто певної домовленості "на зустрічі високопоставлених представників Білорусі та України" і вже підготовлені документи з підписом білоруського президента Олександра Лукашенка.

Крім того повідомляється, що звільнення планується здійснити шляхом обміну Шаройко на громадянина Білорусі Юрія Політику, якого також підозрюють в шпигунстві, але в Україні. Видання "Українська правда" звернулася за коментарем до адвокатів білоруса Валентині Роговець і Олександра Вольвака. Однак вони поки не стали коментувати цю інформацію, зазначивши, що 27 березня відбудеться суд щодо білоруса і до цього часу що-небудь коментувати некоректно.

Як повідомлялося раніше 17 листопада 2017 року голова Національної громадської телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що в Білорусі за підозрою в шпигунстві затримали журналіста "Українського радіо" Павла Шаройко. 27 листопада Шаройку пред'явили звинувачення за статтею "шпигунство". У лютому повідомлялося, що Верховний суд Білорусі розглядає в закритому режимі справу українського журналіста.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...