"Бедный я, бедный": Дружина голови ЦВК Охендовського - мільйонерка, а сам політик задекларував 43 долари в банку

Схоже, очільник ЦВК потурбувався про те, щоб переписати всі статки на обраницю.

Михайло Охендовський. Фото: ЖЖОчільник центральної виборчої комісії Михайло Охендовський отримав за 2015 рік 310 тисяч гривень зарплати, має 205 тисяч гривень готівкою та 43 долари на банківському рахунку, натомість його дружина має мільйоні статки та володіє нерухомістю і землею, повідомляють Патріоти України.

Як свідчать дані, що він оприлюднив у своїй електронній декларації, голова ЦВК володіє підземною автостоянко площею 14,20 квадратних метри і за ціною близько 12 тисяч гривень.

Його мати, Марія, має квартиру у Києві за 26,5 тисяч гривень, площа якої становить 54 квадратних метри, а дружина, Катерина, спільно з Оленою Архиповою володіє в селі Горенка на Київщині будинком (120,16 квадратних метри).

Крім того, з тією пані Оленою тут же Катерина Охендовська має у володінні земельну ділянку площею 489 квадратних метри.

Також у власності дружини посадовця є будинок площею 240 квадратних метрів і земельна ділянка у 978 квадратних метри у вищезазначеному селищі, у Вишеньках на Київщині – земельна ділянка площею 839 квадратних метри та за ціною 479 тисяч гривень і нежитлове приміщення площею 34 квадратних метри в столиці, щоправда останнє вона орендує.

Натомість пан Михайло володіє годинником Time Zone 1, мисливським карабіном з оптичним прицілом Remington 40-XB і ювелірними виробами. Є в родини Охендовських і 4 картини, які належать Катерині.

Пересувається очільник ЦВК на Lexus LX 570 2008 року випуску, а його дружина користується Nissan Qashqai 2011 року випуску, який належить все тій же Олені Архиповій.

Має Михайло Охендовський ще й 22 акції ВАТ "Запоріжжяобленерго". Відповідно до декларації, він отримав 310,5 тисяч гривень зарплати і 463 гривні як проценти в "Укргазбанку". Готівкових коштів чиновник має 205 тисяч гривень і у банку наразі в нього лише 43 долари.

Водночас Катерина В'ячеславіна у 2015 році отримала "дохід від зайняття незалежною професійною діяльністю", який становить понад 1 мільйон гривень, як проценти – 1440 гривень і понад 5 тисяч гривень страхових виплат.

Готівкою вона має 125 тисяч доларів і 200 тисяч гривень, а іншим особам позичила 400 тисяч доларів. Додамо, що майнове право Катерини Охендовської на нежитлові приміщення в Києві оцінюються у понад 2 мільйони гривень.

Також вона є власником медіапорталу "Славпіпл". За договором страхування Михайло та Катерина Охендовські віддали майже 47 тисяч гривень.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...