Без порушення міжнародних зобов’язань: Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу та оголосив про завершення АТО (відео)

Глава держави наголосив, що Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на окупованому Донбасі.

Фото:прес-служба президента України

Президент Петро Порошенко оголосив про завершення антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляється на сторінці глави держави у Fаcebook, передають Патріоти України.

Виступаючи на засіданні військового кабінету Ради національної безпеки і оборони, присвяченому підписанню закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях", він доручив командуванню Збройних сил України готувати пропозиції щодо нового формату операції на Донбасі.

"Антитерористична операція зіграла вкрай важливу роль на першому етапі відсічі агресору. Більш того, в форматі антитерористичної операції звільнили понад дві третини окупованого Донбасу ... Можемо констатувати, що пряме вторгнення підрозділів Російської Федерації стало перешкодою повного і успішного завершення АТО. Якби у нас не було регулярних підрозділів армії, яка перетнула кордон, напала на вимучену українську армію, сумнівів в ефективності і завершення операції у мене немає ", - заявив Порошенко.

"У даних умовах провідна роль у відсічі агресії лягає на плечі Збройних Сил України. Тому я в найкоротші терміни чекаю пропозицій про зміну формату на виконання цього закону. Прошу запропонувати мені кандидатуру командувача об'єднаних сил, подати пропозиції про становище про оперативний штаб, стратегічний задум використання Збройних сил, інших складових оборони", - повідомив президент.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...