"Бідні" слуги народу: Держава оплачує житло 120 депутатам-мільйонерам - розслідування (відео)

Зі 170 парламентарів, що отримують компенсацію на оренду житла в столиці, майже 120 задекларували мільйони заощаджень. І щонайменше 25 з них ще й точно мають, де жити в Києві або у елітному передмісті.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

У 120 народних депутатів, які отримують компенсації на житло в Києві, задекларовані мільйони гривень накопичень. Про це йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші", передають Патріоти України.

Ще щонайменше у 25 таких парламентарів є, де жити в Києві або елітному передмісті. Але апарат парламенту не перевіряє, чи є у власності депутата або його сім'ї житло.

Згідно із законом, право на компенсацію є у депутатів, які не володіють житлом в Києві і в радіусі 30 км від нього. Вони отримують 20 тисяч гривень на оренду - по 650 грн за день.

Зокрема, член групи "Воля народу" Ігор Молоток, у якого задекларовано 20 млн грн накопичень і будинок в селі Романків під Києвом, отримує щомісячну компенсацію. На питання журналістів він відповів, що в будинку ремонт, і він не може ним користуватися. При цьому у дружини Молотка є квартира в Києві.

Також ремонтом пояснив необхідність отримувати компенсацію депутат "Народного фронту" Володимир Шкварилюк. У нього з дружиною вже два роки є квартира в Києві.

Представник "Опоблоку" Дмитро Колесніков разом з дружиною володіє двома квартирами в столиці, а на запитання відповідає, що живе в Кривому Розі і має право на номер в готелі. Серед тих, хто отримує компенсацію, також один з найбагатших депутатів Євген Геллер - у нього 200 млн грн накопичень і будинок з парком в Козині.

У списку також значаться депутати Аркадій Корнацький, Руслан Демчак, Максим Поляков, Вадим Нестеренко, Антон Кіссе, Віталій Барвіненко, Станіслав Березкін, Ігор Бріченко, Олександр Долженков, Юрій Одарченко, Іван Рибак, Владислав Севрюков, Олег Мусій.

Депутати в грудні минулого року самі проголосували за те, щоб іногороднім парламентаріям виділили в 2018 році за 273 тисячі гривень на компенсацію оренди житла.

Джерело: bihus.info

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...