Біглий соратник Тимошенко з 2014 року працює на ФСБ - Генпрокуратура

Нарешті стала зрозумілою причина відмови в екстрадиції Шепелєва: не захотіли "свого" від серця відривати.

Генпрокуратура стверджує, що розшукуваний екс-депутат від БЮТ Олександр Шепелєв, у екстрадиції якого відмовила Росія, з 2014 року працює на Федеральну службу безпеки цієї країни. Про це йдеться у прес-релізі ГПУ, передають Патріоти України.

У документі повідомляється, що 18 липня генпрокуратура Росії прислала до ГПУ відмову екстрадувати Шепелєва, не пояснивши підстав.

"Водночас, у ході досудового розслідування отримано документи, які вказують на справжні мотиви вказаної відмови в екстрадиції О. Шепелева, а саме підтверджують те, що останній з 2014 року є гласним співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації та виконує покладені на нього співробітниками вказаної спецслужби завдання", – повідомляє відомство.

В ГПУ додали, що надіслали в Росію запит з проханням пояснити відмову видати екс-депутата, однак відповіді досі не отримали.

Крім того, 5 серпня Головна військова прокуратура надіслала до Печерського суду клопотання про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Шепелева, в разі задоволення якого обвинувальний акт у найкоротші строки буде передано до суду для заочного засудження.

Як відомо, раніше Шепелєв погодився свідчити в Росії проти українських політиків, зокрема – проти Юлії Тимошенко. За це його звільнили з СІЗО.

У понеділок про звільнення Шепелєва повідомив екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Долаючи "червоні лінії" Кремля: Британські ЗМІ уточнили строки передачі Україні першої партії винищувачів F-16

субота, 11 травень 2024, 7:15

Перші західні винищувачі F-16 прибудуть в Україну протягом кількох найнижчих тижнів. Про це в п'ятницю, 10 травня, повідомляє британська газета The Standard з посиланням на високопоставлене військове джерела. . ЗМІ стверджує, що винищувачі будуть пере...

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...