Біля ізолятора СБУ почались сутички, захисники Саакашвілі прорвалися всередину (відео)

З атриманням силовиками екс-губернатора Одещини його прихільники "не склали зброю". Акції, очевидно, добре координуються і попереду очікується ще чимало чого. Сам Міхеіл Саакшвілі оголосив безстрокове голодування.


Під будівлею СБУ, де утримують лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі, між активістами та силовиками сталися сутички через те, що вони хотіли розбити там намет, повідомляють Патріоти України з посиланням на повідомлення "Руху нових сил". Саакшвілі оголосив безстрокове голодування та звернувся із заявою до прибычників.

Як повідомляє Радіо Свобода, поліція не дала встановити намет активістам "Руху нових сил" навпроти одного із виїздів із ізолятора тимчасового тримання.

Після кількахвилинної суперечки із активістами, поліція взяла їх у кільце і відтіснила, забравши намет.

Адвокати лідера партії "Рух Нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, Руслан Чорнолуцький і Валерія Коломієць змогли потрапити всередину ізолятора Служби безпеки України на Аскольдовому провулку в Києві, де утримують їх підзахисного. Ще один адвокат Саакашвілі Павло Богомазов також намагається потрапити всередину.

Бійці Нацгвардії і поліції посилюють охорону, проводять обшук особистих речей людей, які зібралися під стінами ІТТ. Всі виходи перекриті. Протестувальники перекрили дорогу біля будівлі ізолятора СБУ палять деревину в бочках.
Як відомо, ввечері 8 грудня правоохоронці затримали лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.
Він був затриманий в квартирі колишнього глави ГУНП Луганській області Юрія Покиньбороди
Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку.
Як уточнила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, йому інкримінують порушення за ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".
За словами речниці РНС Мар’яни Почтар, Саакашвілі обшукували.
У ГПУ заявили, що слідчі дії із затриманим відбувалися за присутності його адвокатів. Прокурори клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу для Саакашвілі у вигляді домашнього арешту.
Як повідомив адвокат політика, суд з обрання запобіжного заходу Саакашвілі може відбутися в понеділок, 11 грудня. У цей день спливають 72 години, коли у відповідності з нормами КПК йому можуть обрати запобіжний захід.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...