Більше Маші кокаїну: У Лаврова договорилися вже до того, що миролюбна Росія захищає Європу від агресії України

Міністр МЗС РФ також натякнув, нібито інцидент у Керченській протоці був спланований заради посилення санкцій проти "безвинних" росіян.

Марія Захарова. Фото: ІА "Regnum".

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія захищає Європу від тероризму та агресії. Про це вона написала у неділю в Facebook, передають Патріоти України.

"Після того, як Порошенко заявив про те, що "Росія нібито має намір захопити Маріуполь і Бердянськ", можна з упевненістю сказати, перефразовуючи його ж вислів: це саме Росія захищає Європу від "варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над усім нашим континентом", - зазначила Захарова.

"Адже саме завдяки нинішньому київському режиму нинішню Україну характеризує розгул екстремістів і воєнізованих об'єднань, опора влади на молодиків, війна проти власного народу, пропаганда і маніпулювання як основа управління суспільством, провокація як концепція зовнішньої політики, неприборкана корупція, залякування журналістів і тотальний контроль над ЗМІ, націоналізм як національна ідея, диктат силовиків, відсутність механізмів громадського контролю, деградація інститутів влади", - вважає вона.

У той же час, глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю для програми "Москва. Кремль. Путін" на полях саміту G20 на питання, чи могла "провокація" в Керченській протоці бути синхронізована зі скасуванням зустрічі між президентами РФ і США, відповів:

"Я не прихильник теорії змови і всяких конспірологічних вигадок. Але останнім часом стало дуже багато збігів, коли напередодні значущих подій раптом відбувається якась провокація, яку потім тут же використовують і для нагнітання санкційної риторики".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...