Більше не браття: Чернівці офіційно розірвали побратимство з російськими Брянськом і Подольськом

"Росія на даний час є агресором і перше, що необхідно зробити – це розірвати будь-які угоди, які стосуються українсько-російської співпраці", - переконані "свободовці".

Ілюстрація: ЖЖ

Чернівецька міська рада розірвала співпрацю з російськими містами Подольськом та Брянськом. Відповідне рішення про розірвання співпраці Чернівців з Подольськом і Брянськом було ухвалене депутатами Чернівецької міськради на черговій сесії 26 лютого. Ініціатором такого рішення стала фракція «ВО «Свобода», а підтримали його 30 депутатів, повідомляють Патріоти України.

«Ми стали авторами цього рішення, оскільки вважаємо таке співробітництво зовсім недоречним та подекуди й ганебним. Росія на даний час є агресором і перше, що необхідно зробити – це розірвати будь-які угоди, які стосуються українсько-російської співпраці. Отже, у Чернівцях вже зроблено перший крок на рівні міськради. Таким чином, українські міста показують, що відмовляються мати щось спільне з Росією»», – цитує слова Мокловича прес-служба ВО «Свобода».

Як відомо, договір про побратимство між містом Подольськ і Чернівцями був підписаний 18 вересня 2001 року. Договір про побратимство між Брянськом і Чернівцями був підписаний у 2012 році. Наразі діють угоди про побратимство між Чернівцями та ще 9 містами: Солт Лейк Сіті (США), Саскатун (Канада), Конін (Польща), Сучава, Ясси, Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бєльці (Республіка Молдова).

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...