Блокада Криму: Активісти готові пустити ремонтників до двох ЛЕП

Йдеться про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінію, що веде до Запорізької АЕС.

Мустафа Джемілєв. Фото:www.5.ua

Учасники блокади Криму готові пустити ремонтників на дві лінії електропередач на Херсонщині.Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

Він зазначив, що йдеться про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінію, що веде до Запорізької АЕС: "Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт.

Там є одна лінія, яка, обігнувши Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла.

Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія пов'язана із Запорізькою АЕС".

Джемілєв повідомив, що переговори щодо поновлення поставок електроенергії в Крим можливі після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові та в Росії.

Лідер кримськотатарського народу також припустив, що у відповідь на енергоблокаду Криму Росія може ввести чергові торгові обмеження.

"Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми все-таки можемо купувати його в ПАР. Задорого, звичайно.

Але нам треба поступово перебудовуватися і обривати всі нитки з Росією. А цьому будуть дуже пручатися всі наші олігархи і політики, які зав'язані своїм бізнесом з Росією", - сказав Джемілєв

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...