Близький Схід у передчутті чергової війни: Ісламісти пригрозили Ізраїлю потужною відповіддю за сектор Газа

Ракетні удари ісламських радикалів по Єврейській державі з сектору Гази можуть спровокувати вторгнення в цей арабський анклав.

Об'єднаний штаб воєнізованих угруповань в Газі застеріг Ізраїль від жорсткої відповіді на ранковий ракетний обстріл центрального регіону країни, зазначають Патріоти України. «Все ізраїльські об'єкти знаходяться на прицілі у сил опору», - оголосили ісламісти, пообіцявши в разі посилення бомбардувань Гази «негайну і настільки гостру відповідь, що окупаційний режим його не витримає».

Як зазначають ізраїльські оглядачі, навряд чи останні обстріли центру країни були здійснені помилково - швидше за все, ХАМАС хотів дати зрозуміти «сіоністам» ступінь досяжності і уразливості найбільших ізраїльських населених пунктів.

При цьому, як видно, ісламісти розраховували, що напередодні виборів уряд не почне серйозну військову операцію, проте прорахувалися, оскільки будь-яка «війна з ХАМАСом» напередодні виборів гратиме на руку міністру оборони Нетаніягу і таким чином ХАМАС фактично допомагає «Лікуду» і «топить» ізраїльських лівих.

За повідомленнями з південного регіону, на кордоні з Газою йде підготовка до вторгнення в сектор, на південь перекидаються піхотні і танкові війська. Дороги поблизу від паркану безпеки перекриті, сільськогосподарські роботи зупинені. Зрозуміло, готовність до вторгнення не означає неминучість - в минулому році до Газі вже стягували війська, але обійшлося без наземної операції.

З настанням темряви ВПС ЦАХАЛу вже завдали авіаудару. Зокрема знищено будівлю "Міністерства оборони" Гази. Далі все залежатиме від того ,як відреагують на це ісламісти. Якщо вони продовжать обстрілювати ракетами центр країни, то спровокують наземну операцію, яка може закінчитися і повним зміщенням ХАМАСу.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...