​Бойові випробування треба думати відбудуться на російських окупантах: В Україні створили повнорозмірний безпілотний броньовик - Гройсман (відео)

Компанія "АвтоКрАЗ" і запорізька інжинірингова компанія "Інфоком Лтд" створили перший український безпілотний автомобіль. Заводські іспити позаду. Тепер їхне дітище чекає на держзамовлення і відправку у війська.

«Знайомтесь, безпілотній броньовік КрАЗ - є чим пишатися. Дякую розробник, це є Справжній приклад успішніх технологій. Прошу пошірюваті!», - написав голава уряду Володимир Гройсман в Twitter, зазначають Патріоти України.

"Трансформація України з сировинного придатку для інших в розвинуту державу-експортера конкурентноздатних продуктів та послуг - одне із важливих завдань нашого Уряду.

І ми маємо черговий український успіх - компанія «АвтоКрАЗ» та запорізька інжинірингова компанія «Інфоком Лтд» створили перший український безпілотний автомобіль. Це справжній приклад успішних технологій! Дякую команді розробників", - додав прем’єр у Фейсбук.

Як говориться в повідомленні компанії "АвтоКрАЗ", "розумний" вітчизняний автомобіль спецпризначення створений на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан, машина готова поповнити ряди української військової техніки, все налагоджувально-випробувальні роботи по проекту "Безпілотний автомобіль КрАЗ" завершені.

Автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ та далекомір.

КрАЗ-Спартан має систему Pilotdrive, тому він автоматично розпізнає ширину дороги та наявні на ній перешкоди. Сприйняття та аналіз даних спрацьовує за долі секунди. Управління безпілотним КрАЗ-Спартаном може здійснюватися за допомогою планшета, операторської станції та «розумної рукавички», яка фактично є комп’ютером із власним процесором та контролером бездротового зв’язку, що контролюється за допомогою рук.

Додатково авто оснащене програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням у реальному режимі часу «Teach-inDrive», в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.

«Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля КрАЗ - допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань», – повідомляють в компанії.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...