Бойовики гатять по українцях з "Градів": У штабі АТО повідомили про втрати

За минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир'я на Донбасі, внаслідок чого один український військовий зазнав бойової травми.

Фото:  static.ukrinform.comНаприкінці минулої доби ситуація у районі проведення АТО вкотре загострилась. Порівняно з попередніми днями російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Проте ворог все частіше застосовує озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і, відповідно, заборонений мирними домовленостями, передають Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Так, вчора до обіду бандформування фактично з одного напрямку - селища Калинове - 6 разів з різних видів зброї били по наших опорних пунктах на Луганському напрямку.

А вже після 18:00 активність ворога перемістилась на Приморський напрямок. Тут з мінометів калібру 82 міліметри бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатівки і Талаківки. А 120-міліметровий міномет застосовували в районі Водяного, Павлополя та Гнутового.

Крім того, вкотре демонструючи свою зневагу до Мінських угод, близько 21:00 бойовики били по укріпленнях сил АТО із реактивної пускової установки "Град" (Партизан). Щонайменше 27 снарядів лягло в районі Широкиного і 15 - поблизу Водяного.

На Донецькому напрямку ввечері злочинці майже 2 години з різних видів зброї вели обстріл наших опорних пунктів на південних околицях Авдіївки та на шахті Бутівка.

Варто додати, що на постійні вогневі провокації ворога, сили АТО щоразу дають і будуть давати жорстку відповідь. Наші війська постійно перебувають у повній бойовій готовності, а морально-психологічний стан бійців дозволяє виконувати найскладніші завдання із захисту країни від агресора.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...