Борг Януковича: Україна подала апеляцію на рішення Високого суду Лондона - Мінфін

Слухання апеляції попередньо призначене на другу половину січня 2018 року.

Ілюстрація:iPress.ua

Міністерство фінансів України подало апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом Росії до України щодо єврооблігацій на 3 млрд доларів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Сьогодні Міністерство фінансів України подало від імені України в англійський Апеляційний суд необхідні документи для ініціювання апеляційного оскарження рішення англійського суду, прийнятого 29 березня 2017 року суддею Блером в судовому процесі щодо єврооблігацій на суму 3 млрд. доларів США (так званий "російський борг")", - йдеться в повідомленні.

"Україна впевнена в аргументах апеляції і у виграші в Апеляційному суді в термін. Слухання апеляції попередньо призначене на другу половину січня 2018 року", - підкреслили в Мінфіні.

Слід нагадати, що Високий суд Лондона 29 березня ухвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд доларів. У той же час в рішенні суду відсутнє остаточне рішення по суті сумеречки.

Як відомо, в грудні 2013 року Президент Росії Володимир Путін і бувший на той час Президентом України Віктор Янукович домовилися про виділення кредиту в сумі 15 млрд доларів через розміщення українських цінних паперів. Облігації на 3 млрд доларів були розміщені на Ірландській фондовій біржі 20 грудня 2013 року і викуплені Росією.

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...

Не через те, що бояться терактів: Британська розвідка проаналізувала, чому РФ другий рік поспіль скасовує "Безсмертний полк" до 9 травня

неділя, 28 квітень 2024, 14:30

Російська влада другий рік поспіль скасувала проведення традиційної ходи "Безсмертний полк" на 9 травня через страх виникнення надзвичайних ситуацій і прояву невдоволення населення через війну в Україні. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Вели...