​Брати, кажете? Білорусь нарощує збройну міць на кордоні з Україною задля "бойових завдань"

Чисельність білоруських прикордонників на кордоні з нашою днржавою збільшуватимуть за рахунок перерозподілу загальних штатів силових відомств. Показово, що про таке рішення стало відомо зразу після побачення Лукашенка з Путіним у Сочі.

Про таке рішення повідомив у понеділок, 24 вересня, державний секретар Ради безпеки Білорусі Станіслав Зась за підсумками зустрічі з президентом РБ Олександром Лукашенком, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Лукашенко заявив про доцільність зміцнення кордону з Україною шляхом збільшення числа прикордонників.

"У нас в країні підвищується чисельність силовиків в цілому. Це вимога прийнято до виконання, - сказав він. - Назріла об'єктивна необхідність. Там, де треба, потрібно підсилюватися, особливо на південному напрямку. Виходили з того, що ми додаємо людей, і вони повинні піти туди, де йде виконання бойових завдань".

Зась зазначив, що в першу чергу будуть посилені застави. "На більшості наших застав це потрібно робити, щоб забезпечити своєчасне реагування. У різних кількостях - від 3-5 до 8-10 чоловік. Дивилися по кожній заставі, вивчали місцевість, протяжність водних перешкод, боліт", - розповів він.

Крім того, повідомив секретар Радбезу Білорусі, в органах прикордонної служби будуть відтворені спеціальні бойові підрозділи - маневрені групи, які існували в попередні роки.

"Сьогодні йшла розмова за чисельністю цих груп. Президент зажадав додаткового обґрунтування цієї чисельності. Там не повинно бути ніяких тиловиків, допоміжних людей. Там повинно бути чисто бойове військове формування", - сказав Зась.

Він зазначив, що з 2014 року без зміни чисельності Держприкордонкомітету були сформовані понад два десятки нових прикордонних застав і постів. "З них 18 - на українському кордоні, був сформований Мозирський прикордонний загін. І все це робили без збільшення загальної чисельності, за рахунок перерозподілу, - сказав він. - Така робота повинна бути продовжена".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...