Brexit доконав: Британський уряд збирається відправити прем'єрку Мей у відставку. - Екзекуція призначена на понеділок

Уряд і парламент в кризі через нездатність погодити умови з ЄС стосовно виходу із союзу. Тим часом британці котрі на референдумі забов'язали до цього кроку, змінили настрій ,і мільйонами протестують проти Brexit

Уряд Великобританії має намір домагатися відставки прем'єр-міністра Терези Мей і тимчасового призначення на цю посаду іншу людину, чия персона ще обговорюється. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив політоглядач видання The Sunday Times Тім Шипман, зазначають Патріоти України.

«Сьогодні я говорив з 11 членами кабінету міністрів, які хочуть, щоб прем'єр-міністр подала у відставку. Вони мають намір виступити проти неї на засіданні кабміну в понеділок. - Змовники хочуть призначити тимчасового лідера, якому належить здійснити Brexit», - написав він.
За словами Шипман, найбільше шансів змінити Мей має глава секретаріату уряду Девід Лідінгтон. Крім нього обговорюються кандидатури міністра закордонних справ Великобританії Джеремі Хант і міністра навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку Майкл Гоува.
Газета The Mail on Sunday вважає, що саме Гоув, а не Лідінгтон користується найбільшою підтримкою. Однак після виходу країни з Євросоюзу наступник Мей буде змушений покинути посаду.
«Не дивлячись на розбіжності з приводу кандидатури наступника, майже всі згодні з тим, що Мей повинна покинути пост, і цього мусить вистачити, щоб вона, щонайменше, призначила дату свого відходу», - додав Шипман.
Він вважає, що Мей остаточно втратила довіру в уряді, а розколоту Консервативну партію може згуртувати тільки її відставка.
Нагадаємо, вихід Великобританії з Європейського союзу перенесений на 22 травня. Таке рішення прийнято главами держав і урядів 27 країн в ході саміту Євросоюзу.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...