​Британці добивають Кремль, Лавров може потрапити до Гааги: Оприлюднено, яким скандальним чином флакон з "Новачком" потрапив до Сполученого Королівства

Саме російський МЗС був задіяний у доставку бойової отруйної речовини з РФ до Лондону, по дипломатичним каналам. Що є жахливим порушенням міжнародного права.

Лаврова підставили підлеглі в "погонах"

Нервово-паралітичну речовину «Новачок», яким отруїли Сергія і Юлію Скрипаль, привезли в російське посольство в Лондоні в дипломатичній пошті. Про це пише газета Daily Mirror з посиланням на джерела в поліції і британській розвідці, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє BBC, такий спосіб доставки отруйної речовини вибрали тому, що дипломатичну пошту ніхто не має права доглядати. Відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, посольства можуть отримувати дипломатичну пошту без необхідності митної перевірки. Причому розмір посилки може бути будь-яким, аж до вантажного контейнера.

За даними джерела видання, імовірні співробітники ГРУ отримали «Новачок» у підлеглих Сергія Лаврова в російському посольстві. Субстанцію нібито привезли туди за деякий час до прибуття виконавців замаху. Підозрювані, найімовірніше, отримали сумку з нервово-паралітичним речовиною від співробітника дипмісії в заздалегідь домовленому місці неподалік від готелю, в якому вони оселилися.

Також таблоїд з'ясував, що в операції брали участь 10 осіб. Телефон Юлії Скрипаль нібито прослуховувався за кілька тижнів або місяців до її приїзду до Сполученого Королівства. У Скотленд-Ярді від коментарів відмовилися.

США, Німеччина, Франція і Канада погодилися з аргументами Лондона, що двоє підозрюваних служать у ГРУ, а саме отруєння «майже напевно» було схвалено в Росії на найвищому рівні, тобто самим Путіним.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...