"Будапештський Ріббентроп" зробив зухвалу заяву стосовно президента України

Голова зовнішньополітичного відомства Угорщини вважає, що український президент "підбурює ненависть до угорців".

Петер Сійярто. Фото:REUTERS

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто вважає, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент. Про це йдеться на сайті МЗС Угорщини, яке посилається на повідомлення державного агентства MTI, зазначають Патріоти України.

"Доки Україну очолює нинішній президент, підбурювання до ненависті до угорців з боку української держави не припиняться, оскільки президент вважає це способом здобути певну громадську підтримку, яка нині дуже низька" - цитує міністра агентство. "Вибори наступного року можуть призвести до зміни ситуації" - зазначив Сійярто.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку розпочалася зустріч глави МЗС України Павла Клімкіна з його угорським колегою Петером Сійярто.

Зустріч відбувається на тлі чергової кризи у відносинах Будапешта і Києва. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...