Буде "пекло": Мирослав Гай розповів, які "привітання" Росія готує Україні до Дня Незалежності

Безпосередньо в День незалежності України є ймовірність ситуативного загострення ситуації на фронті. Це однозначно, можна навіть не сумніватися. Про це пише волонтер Мирослав Гай у своєму блозі, повідомляють Патріоти України.

Він каже, що завжди на будь-які свята ми спостерігаємо щось подібне. "Це вже стало свого роду традицією супротивника – посилювати обстріл наших позицій у святкові дні. Так відбувається тому, що, по-перше, йде розрахунок на те, що у святковий день хтось розслабиться, по-друге, що в такий день просто буде менша пильність", - пише Гай.

Загострення ситуації на Донбасі можливе на традиційних напрямах: Азовський напрямок, Широкіно, Маріупольський напрямок, Авдіївка, Піски, Донецький напрямок – тут, найімовірніше, буде "гаряче". Єдине – на Луганському напрямку останнім часом було більш-менш спокійно. Тому, сподіваюся, що там і в День незалежності нічого такого не буде.

Також він оцінив можливість більш масштабних дій противника на фронті. "В цілому, можна говорити про те, що противник готується до більш широкої агресії. Це видно хоча б по тому, що останнім часом Росія вантажівками завозила особовий склад. Ці вантажівки перетинали кордон поза контрольно-пропускних пунктів, а далі сільськими дорогами пробиралися до точок розташування. Відповідно, можна припускати, що певна провокація на Донбасі Росією готується. До того ж, нагадаю, зараз на Донбасі з боку росіян воює 32 тисячі військовослужбовців, особового складу. Все це – регулярні війська Російської Федерації, її регулярні підрозділи", - стверджує волонтер.

Гай не виключає можливості якихось терористичних загроз і провокацій під час параду в Києві. "Однак останнім часом СБУ і Національна поліція забезпечували безпеку під час таких масштабних заходів, причому таких, які викликали у товариства безліч протиріч і бурю емоцій: це і Хресний хід за участю президента Порошенка, і Хресний хід Московського патріархату, і Марш ЛГБТ. Незважаючи на це, все-таки наші правоохоронці справлялися з загрозами та викликами і, в підсумку, змогли забезпечити належний рівень безпеки. Тому я думаю, що під час параду з нагоди Дня незалежності України теж будуть вжиті належні заходи щодо забезпечення безпеки громадян, і все пройде більш-менш спокійно, без провокацій", - додав він.

Джерело: Главред

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...