Будьте уважні при поїздках в РФ: ФСБ підкидає українцям на кордоні гранати, - Держприкордонслужба

Українська сторона розцінює це як ймовірні провокації, що можуть призвести до створення конфліктних ситуацій на кордоні у вигляді затримань російськими силовиками громадян України.

Державний кордон України. Фото: Кореспондент.net.

Російська сторона здійснює провокації проти громадян України на українсько-російському кордоні. Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян під час брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"До уваги громадян України, які в силу обставин змушені їздити в РФ. За нашою інформацією, ФСБ РФ спільно з прикордонниками під виглядом перевірки служби прикордонних і митних нарядів в російських пунктах пропуску періодично здійснюють провокації проти громадян України. Використовуючи адміністративний вплив, тиск і погрози, російські силовики змушують українців перевозити через кордон так звані "навчальні закладки" у вигляді гранат і боєприпасів. Ці речі даються їм на російській території, перед російськими пунктами пропуску", - сказав Слободян.

Він підкреслив, що українська сторона розцінює це як передумову для провокацій, які можуть призвести до створення конфліктних ситуацій на кордоні "у вигляді зрежисованих затримань російськими силовиками громадян України нібито за спроби ввезти в РФ заборонені предмети, в тому числі і зброю і боєприпаси".

Слободян також поінформував, що на адмінкордоні з Кримом зберігається висока активність ведення повітряної розвідки підрозділами РФ.

З початку місяця прикордонні загони зафіксували 12 польотів вертольотів МІ-8 і 10 випадків використання аеростатів.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...