"Було б дуже цікаво подивитися, як росіяни будуть перехоплювати ракети, що летять в бік Сирії", - аналітик

Керівництво Італії та Німеччини більш обережно ставиться до участі в коаліціях, спрямованих проти Росії, але і нинішних учасників вистачить, щоб "приємно вразити" росіян.

Ігор Семиволос. Фото: соцмережі.

Розколу в антиасадівській-антиросійській коаліції немає - кожна країна сама приймає рішення про участь в бойових діях, але ситуація цілком може завершитися реальними ударами по Сирії. Таку думку в коментарі InfoResist висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, передають Патріоти України.

«Кожен має право приймати відповідне рішення. Ніхто нікого не примушує безпосередньо брати участь в бойових діях. Тому ніякого розколу немає, просто одні налаштовані більш рішуче, інші - менш рішуче з тих чи інших причин. Я б сказав, що ця коаліція скоріше не антиасадівська, а антиросійська, якщо говорити вже безпосередньо», - говорить Семиволос.

У той же час експерт зазначає, що керівництво Італії та Німеччини більш обережно ставиться до участі в коаліціях, спрямованих проти Росії. При цьому Семиволос вважає, що «дипломатичне брязкання» США і Росії і заяви окремих політиків про можливий початок третьої світової цілком можуть перерости в реальні удари.

«Я не можу, звичайно, передбачити масштаб і мету цих ударів. Але, мені здається, що ситуація досить далеко зайшла. Асада попереджали неодноразово, і росіян попереджали неодноразово, але вони постійно ігнорують ці попередження. Тому, мені здається, що в цій ситуації не так вже й багато варіантів безболісного виходу з цієї кризи. Хіба що росіяни здадуться, та й все. Але поки що це не виглядає реалістичним», - вважає він.

Експерт також зазначив, що було б цікаво подивитися, як росіяни будуть перехоплювати ракети, що летять в бік Сирії: «Нехай спробують перехопити ракети. Навіть цікаво».

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...