Били струмом і гамселили трубою по голові: ФСБ нещадно познущалася із українського політв'язня

Однак страшні знущання не зламали українця.

Фото: zn.ua

Російська ФСБ з особливою жорстокістю катувала українського політв'язня Євгена Панова протягом шістьох днів. Про це заявив представник об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігор Гриб, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що матеріали справ політв'язнів та свідчення дають зрозуміти, що найважчим тортурам піддають затриманих на стадії "вибиття" перших зізнавальних показів. Так було і з Пановим, якого катували протягом 6 днів з особливою жорстокістю.

Зокрема, його били залізною трубою в область нирок, голови, спини, рук та ніг, затягували наручники ззаду до оніміння рук, потім підвішували за наручники.

Силовики згинали його ноги у колінах, застібали наручники попереду, трохи нижче колін, і вставляли під коліна залізну палицю, після чого, двоє чоловіків, взявши з двох сторін, піднімали українця на ці палиці, від чого він відчував страшний біль.

"Однак такі страшні знущання не зламали волю Євгена. Тоді слідчі ФСБ Росії застосували до нього тортури електрострумом. Взагалі використання електричного струму є улюбленим інструментом тортур саме співробітників ФСБ. "Электровоспоминатель", як вони називають це між собою, застосовується до половини українських бранців", - наголосив Гриб.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...