Чартер за 200 тис. євро в один кінець: Журналіст розповів, за що Фукса затримали в Мексиці

Скандальний російський і український олігарх Павло Фукс, який прилетів до Мексики 7 січня разом із нардепом, заступником голови "Народного фронту" Андрієм Іванчуком, був одразу ж затриманий і відправлений у "мавпятник". Про це на сторінці у Facebook розповів журналіст Володимир Бойко, повідомляють Патріоти України.

Уточнюється, що бізнесмен і політик прибули чартерним рейсом NBR 537-7813. За інформацією ЗМІ, вартість чартеру становить близько 200 тис. євро в один кінець.

Щоб Фукс міг дозволити собі такий переліт, киянам потрібно проїхатися в київському метро 3 333 333 рази. Адже з кожної поїздки, яка зараз обходиться людям у 8 грн, 2 грн йдуть до кишені олігарха.

Як зазначив Бойко, причиною затримання Фукса стало те, що він намагався в'їхати в Мексику за українським паспортом на підставі візи США, яка була вклеєна в його російський паспорт і яку він отримував як громадянин РФ.

"Природно, що під час паспортного контролю листок із візою з російського паспорта був видалений, віза анульована, а Фуксу довелося, перебуваючи за ґратами, оформляти нову візу США, декларуючи по-новому своє майно. При цьому йому ще й довелося віддати для огляду свій телефон і назвати пароль доступу", — написав журналіст.

Він передбачає, що, можливо, це було зроблено з метою зловити Фукса на брехні та підвести його під юрисдикцію США, де в заручниках опинилася б його дружина, яка має у Сполучених Штатах право на проживання і чималі активи.

Бойко також уточнює, що після оформлення американської візи Фукс був звільнений, але одразу ж затриманий повторно — на запит ФБР — із метою огляду і допиту як фігуранта розслідування.

"Жодних формальних перешкод для перебування на території Мексики у Фукса зараз, дійсно, немає, про можливий арешт не йдеться. Але, судячи з усього, Фукса "відпрацьовують" із метою пред'явлення звинувачення", — наголосив журналіст.

"До речі, другим фігурантом розслідування, разом із Фуксом, є народний депутат України Віталій Хомутинник. Суть справи дуже проста — Фукс і Хомутинник заплатили лобістові у США за те, щоб потрапити на інавгурацію Трампа, але отримали місця, які, з їх точки зору, не відповідали їхньому статусу і сплаченим грошам", — додав журналіст.

За його інформацією, тоді олігарх і нардеп стали погрожувати лобістові, вимагаючи гроші назад. "Вони думали, що ці гроші лобіст поклав собі в кишеню, тоді як кошти насправді були оформлені як добровільне пожертвування і зараховані в касу Республіканської партії. Тепер лобіст заявив у ФБР про погрози з боку Фукса і Хомутинника, ну і почалося..." — підсумував Бойко.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...