Час розплати настав: Британія вишле з країни 23 російських дипломата через отруєння Скрипаля

У російських дипломатів буде тиждень, також Британія буде проводити перевірки російських приватних літаків.

Ілюстрація: ЖЖ

Великобританія вишле з країни 23 російських дипломата у зв'язку із справою колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це заявила прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, повідомляють Патріоти України.

У російських дипломатів, яким наказано покинути Великобританію, буде тиждень на те, щоб зробити це, повідомила британський прем'єр. Мей назвала дії Росії у справі Скрипаля незаконним використанням сили проти Великобританії. Мей заявила про втрату Росією контролю над запасами речовини, застосованої при отруєнні Скрипаля. Британія буде проводити перевірки російських приватних літаків, заморозить "сумнівні" рахунки, також повідомила Мей.

"Ми посилимо перевірки на приватних рейсах, митницях, вантажів. Ми будемо заморожувати державні активи Росії в разі, якщо у нас з'явиться свідоцтво того, що вони можуть бути використані для того, щоб загрожувати життю або власності громадян Великобританії або резидентів країни", - сказала глава британського уряду.

Крім того прем'єр позначила версії використання отруйної речовини, імовірно застосованої в британському Солсбері проти екс-полковника ГРУ і його дочки. Зокрема, вона допустила можливість втрати Москвою контролю над запасами цієї речовини. "Існує два можливих варіанти: або це прямий акт російської держави проти нашої країни, або, ймовірно, російський уряд загубив контроль над запасами військової отруйної речовини і допустив її потрапляння в руки третіх осіб", - стверджувала вона.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Тереза Мей заявила в парламенті про те, що Скрипаль і його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. Москві було запропоновано дати Лондону відповідь до вечора вівторка про причини, за якими російський нервово-паралітичний засіб бойового призначення міг опинитися на британській території.

У середу зранку, за словами Мей, в Лондоні будуть обговорювати російську відповідь. Російська сторона тим часом заявила, що не приймає "ультиматум" Лондона і не буде співпрацювати до тих пір, поки британська сторона не надасть результати свого розслідування.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...