"Чекають моменту для нападу": Вучич заявив про серйозну небезпеку на Балканах

Ситуація між Белградом і Приштиною стає все гострішою. У Сербії вважають, що Косово чекає зручного моменту для нападу на сербське населення на півночі краю. Агресивні наміри Косова підтверджують останні заяви його лідерів, заявив президент Сербії Александар Вучич в інтерв'ю національному телебаченню РТС, повідомляють Патріоти України.

Вучич впевнений, що Приштина хоче продемонструвати Белграду підтримку з боку Заходу. "Вони хочуть сказати, що політика західних сил і їх політика полягає в тому, що тільки неподільне Косово може бути незалежним", – сказав він.

Окрім того, президент Сербії стверджує, що у Косові намагаються послабити оборону на півночі. Це, за його словами, робиться для того, аби дочекатися зручного моменту і напасти на тамтешніх Сербів. При цьому Вучич зазначає, що Сербія і Косово вкрай далекі від компромісу, а міжнародна спільнота на це не зважає. Приштина "симулює" готовність до переговорів із Белградом, однак Сербія стримується.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...