Чекати недовго: Експерт спрогнозував, коли Шокін втратить роботу

Головна причина, чому Шокін досі не у відставці — немає заміни, яка б задовольняла суспільство й президента.

Ілюстрація: ЖЖ

Віктор Шокін сам піде у відставку. Це може статися вже через декілька тижнів. Про це в коментрі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України

"Віктор Шокін сам піде у відставку через декілька тижнів або пару місяців. Це найкращий варіант зняти напругу коло нього", - наголосив політолог.

Фесенко вважає, що головна причина, чому Шокін досі не у відставці — немає заміни, яка б задовольняла суспільство й президента. "Порошенко шукає людину, яка б продовжила реформу прокуратури. Не працювала проти нього. Поки такої кандидатури в нього немає. Громадськості подобається Давид Сакварелідзе. Але багато хто критикуватиме президента, що таким чином на справи в Генпрокуратурі впливатиме губернатор Одещини Михаіл Саакашвілі.

Не виключаю варіант очолення генпрокуратури Павлом Жебрівським. Він має необхідну освіту, й працював вже в цьому органі. В суспільстві обговорюють кандидатуру Юрія Луценка, але він не проходить по закону, бо в прокуратурі ніколи не працював. Хоч і не проти стати першим заступником генпрокурора", - зауважив він.

Фесенко додав, що підписів народних депутатів за відставку Віктора Шокіна не вистачає, бо парламентарі не хочуть сваритися з генпрокуратурою й підтримувати ініціативи політичних противників.

"Боротьба проти Шокіна сприймається більшістю депутатів, як політична кампанія. Не хочуть підтримувати ініціативи політичних противників й сваритися з генпрокуратурою", - зазначив ексерт.

Нагадаємо, що у Верховній Раді не вистачає 25 голосів для відставки генпрокурора Віктора Шокіна, зі слів народного депутата із "Самопомочі" Єгора Соболєва. Підписи за висловлення недовіри генпрокуророві Віктору Шокіну збирають з липня. Аби винести це питання до сесійної зали, потрібна воля 150 нардепів.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...