Чехія б'є на сполох: Між Україною та РФ назріває новий конфлікт

Європа боїться перебоїв з постачанням газу. І намагається умовити перш за все "добрий" Київ, а не непоступливу Москву

Юлія Тимошенко і Володимир Путін, після підписання газової угоди між «Нафтогазом України» і «Газпромом». Москва, 19 січня 2009 рокуПосол Чехії з особливих доручень у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка заявив, що між Україною та Російською Федерацією назріває новий конфлікт щодо транзиту газу, який може розгорнутися у 2020 році, зазначають Патріоти України.

Він не піде на користь жодній з країн, а лише завдасть шкоди і Києву, і Москві, впевнений дипломат. Як відомо, уже цього року закінчується угода про транзит російського газу в Європу через територію України, яка була підписана у 2009 році "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Ми переконані, що так само, як у 2009 році, так і зараз, Росія та Україна наближаються до якогось нового конфлікту щодо транзиту газу через територію України напередодні 2020 року", – зауважив дипломат. - "Ми винесли урок з кризи 2009 року, і в 2017 році через територію України та Словаччини до Чехії надійшло 0,7% природного газу". На його думку, зараз і Росія, і Україна впевнені, що зможуть вибороти для себе кращі умови.

"Думаю, що обидві помиляються. Якщо буде новий конфлікт між Україною і Росією в 2020-му, обидві країни програють. Але нас це вже не буде стосуватися", – наголосив Бартушка. Також посол підкреслив, що Чехія виступає за те, щоби був збережений транзит російського газу через Україну та Польщу.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...