​Через авдіївське загострення: Маккейн закликав Трампа якнайскоріше надати Україні летальну зброю

Республіканська більшість в Сенаті та Конгресі продовжують вказувати своєму лідерові єдино правильний шлях з «імперією Зла», котра намагається з «карлика» підкоривши Україну, знов стати світовою потугою.

Голова сенатського комітету закликав президента США здійснити повноваження, надані йому американським законодавством. Голова сенатського комітету з питань збройних сил Джон Маккейн попросив президента США Дональда Трампа допомогти Україні захистити себе від поновлених нападів з боку Росії, зазначають Патріоти України з посиланням на Reuters. Зокрема патріарх республіканців попросив Трампа надати нашій державі таке потрібне для стримування російських окупантів летальне озброєння.

"У світлі останніх російських атак і перспектив майбутньої агресії проти України я закликаю вас здійснювати повноваження, надані вам відповідно до Закону про національну авторизації оборони за фінансовий 2017 рік, щоб забезпечити оборонну летальну допомогу Україні для захисту нею своєї території від подальших зазіхань з боку Росії і її сепаратистських подільників", - написав Маккейн в листі Трампу.

19 січня в районі Авдіївської промзони проросійські бойовики перейшли в наступ. Бої тривали безперервно 19 годин. П'ятеро українських військовослужбовців загинули, 14 отримали поранення і травми. Після цього терористи почали обстріл території Авдіївки з житлових кварталів Донецька. Були пошкоджені лінії електропередачі, через що місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи. Затриманий в районі Авдіївки бойовик підтвердив, що терористи ДНР пішли в наступ в метою захоплення промзони міста.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...