Через Іран: Ліга арабських держав проводить екстрене засідання

Організація вже засудила втручання Ірану в справи арабських країн.

Засідання ЛІги арабських держав. Ілюстрація:ua.euronews.comЗасідання Ліги арабських держав на рівні міністрів закордонних справ проходить через кризу між Саудівською Аравією та Іраном. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Эхо Москвы.

Глава Ліги Набіль Аль-Арабі поклав відповідальність на іранську владу за атаки на диппредставництва Саудівської Аравії в країні. Генсек організації назвав дії Тегерана провокацією.

Об'єднані арабські емірати також засудили позицію Ірану. Міністр закордонних справ ОАЕ головує на сьогоднішньому засіданні. Шейх Абдалла закликав усі арабські країни виробити єдину позицію щодо Ірану, щоб покласти край інтервенції в регіоні.

Сама Саудівська Аравія вважає, що втручання Тегерана - це відверте порушення всіх міжнародних конвенцій і норм. Також це підриває стабільність в регіоні.

Напруженість між Саудівською Аравією та Іраном почалася після страти 2 січня саудівського шиїтського проповідника аятолли Німра ан-Німра. Іранські демонстранти, які були обурені цією карою, на наступну ніч атакували диппредставництва Ер-Ріяда в Тегерані і Мешхеді. У відповідь Саудівська Аравія перервала всі відносини з Іраном.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...