Через КНР: Названо несподівані причини розриву ракетного договору Росії і США (відео)

Причиною, через яку США збираються розірвати з Російською Федерацією Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, є посилення Китайської Народної Республіки. Таку думку висловив аналітик Інституту світової політики Микола Белесков, повідомляють Патріоти України.

На його думку, США переходять до стримування Китаю і для ліквідації ракетного дисбалансу, що виник між Америкою і КНР, Вашингтону потрібна денонсація договору РСМД.

"Цю угоду під сумнів поставило те, що у вісімдесятих роках тільки дві держави світу мали відповідний ракетний потенціал. З тих пір більше держав мають подібне. І в першу чергу найбільший арсенал ракет, який не був учасником цієї угоди, це був Китай", - пояснив Белесков.

Втім, обнадіяв він, розрив договору не означає посилення саме американського арсеналу зброї масового знищення. США може йти шляхом асиметричної відповіді, використовуючи крилаті ракети без ядерних боєголовок.

"У США є такий потенціал - крилаті ракети, розгорнуті на підводних човнах. Наприклад, один підводний човен класу "Огайо" має на борту 154 крилаті ракети. Всі надводні великі американські кораблі мають крилаті ракети "Томагавк". І є відповідні ракети повітря-земля, які теж середньої дальності, і які теж не охоплюються цією угодою", - уточнив аналітик.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...