Через КНР: Названо несподівані причини розриву ракетного договору Росії і США (відео)

Причиною, через яку США збираються розірвати з Російською Федерацією Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, є посилення Китайської Народної Республіки. Таку думку висловив аналітик Інституту світової політики Микола Белесков, повідомляють Патріоти України.

На його думку, США переходять до стримування Китаю і для ліквідації ракетного дисбалансу, що виник між Америкою і КНР, Вашингтону потрібна денонсація договору РСМД.

"Цю угоду під сумнів поставило те, що у вісімдесятих роках тільки дві держави світу мали відповідний ракетний потенціал. З тих пір більше держав мають подібне. І в першу чергу найбільший арсенал ракет, який не був учасником цієї угоди, це був Китай", - пояснив Белесков.

Втім, обнадіяв він, розрив договору не означає посилення саме американського арсеналу зброї масового знищення. США може йти шляхом асиметричної відповіді, використовуючи крилаті ракети без ядерних боєголовок.

"У США є такий потенціал - крилаті ракети, розгорнуті на підводних човнах. Наприклад, один підводний човен класу "Огайо" має на борту 154 крилаті ракети. Всі надводні великі американські кораблі мають крилаті ракети "Томагавк". І є відповідні ракети повітря-земля, які теж середньої дальності, і які теж не охоплюються цією угодою", - уточнив аналітик.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...